Thursday, 19 June 2014

Hiding in the shadows

Assalamualaikum


Ape pendapat korang tentang orang yang berselindung di sebalik perwatakannya yang nampak normal? Disebalik kenormalannya, ada ketidaknormalannya. Maksud aku, bila depan public perangai dia laen.. nampak nice, baek, alim, tapi bl dengan orang laen perangai dia jadi laen plak. Bagi aku, PLU yang berselindung di sebalik perwatakannya ni boleh dibahagikan kepada beberapa group. Nampak sama, cuma bila ditelti, mereka ni berbeza...



Bermuka-muka
Mungkin ramai yang pernah jumpa dengan orang macam ni. Jenis cakap laen buat laen. Jenis yang selalu post status yang alim2 bagai, tapi bl inbox minta konek. Orang macam ni nak org laen anggap bahawa dia berperibadi mulia... Hakikat...? Tao2 jerk la. Bukan sikit, tapi berlambak yang macam ni.. Adakah orang jenis ni adalah mereka yang berlindung di sebalik perwatakan yang normal? Ataupon sebenarnya itulah perwatakan normal mereka?


Discreet
Aku pernah borak2 dengan member PLU pasal mereka yang discreet ni. Aku pernah cerita pada entri yang lepas2.. mengenai pemakaian mereka, tutur bicara, gerak badan mereka yang meme nmpak normal. Tapi hakikatnya... pemburu lubang dan batang. Golongan ni meme sah2 la PLU, cuma xnak orang tao bahawa mereka ialah PLU. Agak2nya, diorang ni jenis yang berselindung di sebalik perwatakan normal ker? Ataupon sebenarnya keinginan sonsang tu meme salah satu ciri "normal" yang ada pada mereka?


Normal yang abnormal
Sejak sekian lama aku berFB, jumpa ngan macam2 perangai manusia. Salah satunya golongan normal yang abnormal. Diorang ni konon2 str8, tapi tindak tanduk tu meme melambangkan PLU. Selalunya golongan macam ni guna official FB account... Dia akan add FB dak PLU, then inbox msg2 yang nampak normal tapi sebenarnya tak. Sebagai contoh...
"Hai, boleh berkenalan?"
"Umor berapa?"
"Tinggal kat mana?"
Dan skrip ni akan diteruskan dengan soalan... "Maaf, nak tanya sikit.. awak suka lelaki ker?"
or.... "Awak ni PLU ker?"
Aku kadang2 confuse, diorang ni sebenarnya discreet ker bermuka2? Sebab bila tgk status, meme ada status islamik... pastu meme gaya suka jantan... cuma xnak org laen tao.


Pelakon
Korang kalo jenis yang alert dengan status member2 kat FB akan perasan kewujudan golongan ni. Str8 tapi bagi aku tak lebih daripada pelakon. Status, perwatakan... semua nampak str8, cuma kadang2 korang akan perasan ada status dia yang nmpk PLU. Maksudnya, kadang2 kantoi gak lah yang diorang ni suka lelaki. Sebagai contoh....
"Aku ada jerk member PLU, aku ok jer..."
Dan lagi... suke jerk melayan komen2 nakal lelaki yang memuji kehandsoman dan kecantikan body mereka.


On and off
Yang jenis macam ni, kejap nak orang tao yang dia tu PLU, kejap nak discreet. Ikut mood kot? Aku kadang2 macam ni... ada masa rasa macam xnak la sorok2 lagi... bio jerk la orang tao aku PLU. Tapi ada masa, aku macam xnak orang tao yang aku ni PLU, malah cuba menafikan yang aku ni PLU.Haaa... macam mana tu? Pening ni.... hak hak hak...


Ape2pon, setiap orang ada alasan mengapa perlu bersembunyi. Kadang2 kerana itu saja pilihan yang ada untuk survive dalam masyarakat. Korang pula rasa macam mana? 


“Nothing good comes from hiding in the shadows” 

David A. Broughton: The House Of The Hidden Blade

 




19 comments:

  1. Replies
    1. bobot kategori irama malaysia.. hak hak hak

      Delete
    2. Ceyt.. ingat bobot ni iwan penyanyi dangdut tu ke?

      Delete
    3. bobot itew kan amelina... hak hak hak

      Delete
    4. Kalo bobot amalina. Hubby tu iwan kan?? Hakhakhak

      Delete
  2. rase-rase masuk dalam normal yang abnormal...

    ReplyDelete
  3. Rasanya semua sama je.
    Normal yang abnormal ke, discreet, bermuka-muka, hang dah memang sah gay. *eheh, no offense.
    Cheq on and off.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak hak hak.. anda yg mengaku, tp bukan mereka. tp sekurang2nya kita tao mcm mn nak deal dengan mereka.

      Delete
  4. tolong categorykan aku jap. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ang kategori janda bhias. boleh? hehehe...

      Delete
  5. I am really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into
    any web browser compatibility issues? A few of
    my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer
    but looks great in Safari. Do you have any suggestions to help fix
    this problem?

    My web page - เครื่องรีดหลังคาเหล็ก

    ReplyDelete
  6. sudah berkurun aku tak singgah blog kau.. dh lama sungguh aku tak berkongsi story dgn abam ksayangan kau ye.. =)

    selamat berpuasa piyot :)

    ReplyDelete
  7. saya tidak tergolong dalam mana2 golongan..

    saya hanyalah seorang plu yang hidup normal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaytueewww gibb... abnormal is normal. hak hak hak

      Delete
  8. Why users still make use of to read news papers when in this technological globe the
    whole thing is accessible on web?

    Feel free to surf to my blog: aptamil formula feeding guide

    ReplyDelete
  9. WOW just what I was searching for. Came here by searching
    for whatsapp hack

    my site website ()

    ReplyDelete